Saturday, May 16, 2009

More bloggers - Part 2

Okay...aku sambung semula project untuk promote other bloggers kat blog aku ni. Aku akan ulas secara ringkas dan pandai-pandai la visit link yang provided on each blog title.

My Guinevere ialah blog yang berkisar tentang sorang "pakwe" yang sedang dalam pencarian sekeping hati yang ikhlas untuk menjadi temannya. Alang-alang aku promote blog dia, aku promote "vacancy" adik aku sorang ni...hehe...jangan mare ye prodigy...nanti kena "jual"...

Seharum kayu manis, blogger yang ceria bercerita tentang detik dan perasaan kasih sayang pada suami dan keluarga. Peribadi yang mudah difahami kerana dari penulisan sahaja dah bole tahu yang blogger ni seorang adalah seorang yang lembut dan peramah... (cewaaahhhh...mcm editor la pulak...) :-P

Hmmm....awek comel sorang ni suka sangat dengan katak...tak kira la rupa katak yang macam mana, janji katak...suka sangat dengan katak, sampai kat blog pun dibelanya katak...kenapa aku kata bela katak? sebab makin hari makin banyak katak-katak kat blog dia membiak...kalau tak percaya, gi kira berapa banyak katak yang ada kat blog eina..

Kalau anak omputih ber-blogging, kita akan kata "waaah...budak kecik pun dah pandai, ek?" ...tapi kalau anak melayu kita? eheh...jawapan yang xbley bla nanti aku akan dapat... :-P

Keep up the good work, dear...blogging it's just an expression and info that you want to share with zillions of people....chop...chop...chop...aku nak bahasakan diri aku ni apa, ek? Kalau dengan yang lain-lain, aku anggap adik, tapi blogger yang ni?

Actually si gadis genit ni berumur 13 tahun, tua setahun jer dari anak sulong aku...dan aku tak terkejut kalau ada kanak-kanak yang dah pandai buat blog sendiri sebab anak aku sendiri dah pandai buat blog..walaupun guna basic template. Malangnya, tak bole promote kat sini.. sebab tuan punya blog tak mahu. I have to respect her decision... Jangan marah dengan panggilan kanak-kanak ye Edrynna...


Sebagai blogger, jangan tipu diri sendiri dengan mengatakan yang "aku malas nak baca blog dia nih..." sebab bila kita create new post, mesti kita baca dulu posting kita, kan? Dan semestinya ada blog yang kita follow dan sentiasa lawat blog tu almost everyday sebab suka baca posting-posting yang ada. Jadi, kalau nak dapat banyak info on health, petua, life dan apa jua general info, "rajin-rajinkanlah" diri tu ke blog fcubook.



Hmm...blogger yang ni aku stuck kejap nak comment sebab kat Ariey Blog ada macam-macam info dan tutorial tentang PC, Software dan Blogging..very detailed; from templates to software. Ada juga selit sudut agama sebagai peringatan buat kita yang kerdil di bumi Allah ini... nice blog, Ariey... bole le "tunjuk ajar ku sifu..." :-)

Yang ni AwanDanya, blogger yang selamba berkongsi kisah hariannya. Best juga baca semua posting dia ni. Menghiburkan dan kalau klik kat blog link yang ada kat blog Danya ni, bole kata semua kengkawan dia as jovial like her...

Mula-mula aku ingat blog Danya ni sama dengan "awan danya" the drama yang kelentong penonton dengan kisah kehidupan seorang pelatih pramugari. Rupanya best lagi kisah hidupan Danya ni berbanding dari drama tak logik tu....


Satu lagi blog yang memberi online tutorial & bergambar... tapi Are-Bieyd ada juga selitkan luahan hatinya, kisah silam zaman persekolahan yang baru ditinggalkan, info am, lawak dan secalit mutiara kata buat renungan bersama...

Rasanya takat ni dulu aku promote blogger yang jadi follower aku.

Buat yang dah di promote ni, I would be delighted if you could leave some comments pada ulasan-ulasan aku buat about you all punya blog. Thanks... :-)

Tuesday, May 12, 2009

Happy Mother's Day

Thought that counts...
My angels bagi hadiah sempena Hari Ibu padaku tadi, lepas balik dari sekolah...


Menitis airmata bila dapat kad....tapi tegelak besar bila aku tengok kek yang dijadikan hadiah, dah tinggal separuh sebab kena makan dengan si "pemberi" hadiah.... ha ha...memang lucu tul!


It's All About Love...

Thank you my angels... I love all of you...

Friday, May 8, 2009

Promoting other bloggers


Hmmm..posting kali ni aku nak guna bahasa malaysia pulak la..cam poyo je berbahasa inggeris, padahal berderai grammar aku...kes...kes..kes.. :-P

Well, dare to make mistake...it's a lesson you'll never gain elsewhere...

Gambar mamat berlumur tepung ni aku "salin" dari blog dia. Aku budak TaWoW lebih dikenali sebagai NissC20...eheh..nama samaran je tu...nama sebenar, hanya kawan-kawan rapat je tahu.. kenapa dalam gambar ni dia berlumuran tepung? Hanya yang hadir sewaktu sesi makan mee perahu kat rumah aku baru-baru ni sahaja yang tahu..It was a sweet memoirs to remember among Ehozarian.

From virtual to reality, friends connected and friendship tied. Apahal aku ni? tadi kata nak guna bahasa malaysia? It's just an expression...bukan pe.

Tapi kan, bila aku rasa bengang atau marah, mesti aku akan bercakap atau menulis dalam bahasa inggeris. "You don't make me angry...You don't like when I am angry....ggrrrrrr..." hahaha....tu script dari filem Hulk...not me... :-) I won't turn green...just RED...:-P Well, orang kata zetamier ni garang...ye ke? Sila tampil komen sket kalau betul aku ni garang. Ada berani ka? Hahaha....iyo la tu.. :-P


Okay, awek manis ni aku "kenal" kat Youth Media. She's sweet and bubbly. Aku suka blog dia. Hype and shows her personality yang full with colours and love..

Next, is a new follower yang juga "kenal" kat Youth Media. Blogger yang bangga menjadi anak Malaysia. Wanna get latest updates on what's happening and who's who? Visit My Adha


And this blogger, shared the same interest as mine...HANDBAGS!!! Thank you for adding yourself. Happy Mother's Day to you, Sis Dee. Banyak tak collection handbag you? Ada gambar? Kita tempek kat blog kita, nak? :-P


Well, that's all for now. Nanti aku update lagi. Siapa yang nak promote blog tu, pandai2 la sign in as follower. Yang dah sign in & aku memang dah kenal, I will promote your blog. No worries. Rajin-rajin la jenguk It's All About Love....

Thursday, May 7, 2009

Just a casual update

I am writing not to grieve over my mom's illness, but to share some medical info and to update all my friends who concern about my mom's condition. Thank you all, for your concern.

Recently, my mom was diagnosed Lymphoma. A type of cancer that originates in lymphocytes of the immune system. They often originate in lymph nodes, presenting as an enlargement of the node (a tumour).

Lymphomas are closely related to lymphoid leukemias, which also originate in lymphocytes but typically involve only circulating blood and the bone marrow (where blood cells are generated) and do not usually form tumours. There are many types of lymphomas, and in turn, lymphomas are a part of the broad group of diseases called hematological neoplasms.

Symptoms

In most cases, patients consult their doctors if they have painless swelling in the neck, armpits, groin or abdomen. Sometimes the swelling or the tumor occur in other organs, such as the skin or stomach. Symptoms are:

  • Loss of appetite
  • Loss of weight, nausea, vomiting, indigestion or pain in the abdomen
  • A feeling of bloating
  • Itching, bone pain, headaches, constant coughing and abnormal pressure and congestion in the face, neck and upper chest
  • Fatigue and flu-like body aches
  • Fatigue resulting from anemia
  • Night sweats, recurring high-grade fever or constant low-grade fever
Causes and Risk Factors

The cause of lymphoma is still not known, but it is not considered hereditary. Most lymphomas occur between the ages of 40 and 70 years. Possible triggers for lymphoma include:

  • Genetic factors
  • Certain infections or environmental factors
  • Exposure to herbicides and high doses of radiation (including aggressive radiation therapy)
  • Certain viruses
  • AIDS. These patients require specialized treatment.
  • Abnormalities chromosomes and the body's immune response
Treatment
  • Intensive therapy right after diagnosis - whether a patient has symptoms or not - to achieve and maintain complete remission. Treatment usually consists of high-dose radiotherapy, chemotherapy or a combination of both. Intensive treatment involves risk, but recent studies suggest that such treatment may induce high rates of remission.
  • Bone marrow transplant is currently being studied as a treatment option for low-grade lymphoma.
sources from: Wikipedia & Cedars-Sinai

Wednesday, May 6, 2009

To all wonderful mom out there...no better present can replace a forgiveness from you.

Saturday, May 2, 2009

The benefit of Asparagus



Asparagus has some dietary fiber, vitamin A, and vitamin C. It is an excellent source of the B vitamin folate. It is low in fat, sodium and practically no cholesterol.

The most nutritious way to serve asparagus is by serving it fresh, boiled and drained. Canned asparagus may have less than half the nutrients found in freshly cooked spears. As such it is encouraged to take asparagus when it is fresh.

Look for bright green stalks when buying asparagus. The tips should be purplish and tightly closed and the stalks should be firm. Asparagus is in season from March through August. Always avoid wilted stalks and asparagus whose buds have opened. When storing, keep it fresh in the refrigerator.

To keep it as crisp as possible, wrap it in a damp paper towel and then put the whole package into a plastic bag. Keeping asparagus cool helps it to hold onto its vitamins. At 32 degrees F, asparagus will retain all its folic acid for at least two weeks and nearly 90 percent of its vitamin C for up to five days. At room temperature, it would lose up to 75 percent of its folic acid in three days and 50 percent of the vitamin C in 24 hours.

Eating asparagus may also interfere with the effectiveness of anticoagulants whose job is to thin blood and dissolve clots because asparagus is high in vitamin K, a vitamin produced naturally by bacteria in our intestines, an adequate supply of which enables blood to clot normally.

The white part of the fresh green asparagus stalk is woody and tasteless, so you can bend the stalk and snap it right at the line where the green begins to turn white. If the skin is very thick, peel it, but save the parings for soup stock.

So here are the great health benefits I have compiled for the wonderful food of Asparagus…

* It is high in vitamin K and Folate
* Eat asparagus when you are pregnant or conceiving - it is high in folic acid
* Great for your heart
* Helps menstrual cramps with fertility problems
* Great for your gastrointestinal tract and your colon
* Great food to help treat depression
* Has been known to increase the success rate of chemo therapy
* Is considered a diuretic which means it is a good anti-inflammatory - best for arthritis, asthma rheumatism, and even water retention…PMS
* Help get rid of warts
* Helps detoxify your body
* Add more asparagus to your diet to lower cholesterol
* Great for nursing mothers stimulating milk production
* Has antioxidant agents - prevents the effects of aging
* Has antifungal and antiviral qualities
* Great for your kidneys - cleansing your body by stimulating urination
* Helps prevent bladder and urinary tract infections
* Asparagus has anti-cancer agents - especially lung cancer
* Helps fight chronic fatigue syndrome
* Helps fight off high blood pressure
* If you bruise easily - eat more asparagus
* Considered as a laxative - eat an asparagus if you have diarrhea and constipation
* Great for your capillaries - eat more asparagus to avoid varicose veins
* Great for your eyes preventing cataracts
* Helps treat toothaches

Toy Soldiers

I was a big fan of Martika. A big one? I even cut my hair like hers! LOL!!..
Check out this picture, when I was in form 5. :-P



It wasn't my intention to mislead you
It never should have been this way
What can I say
It's true, I did extend the invitation
I never knew how long you'd stay

When you hear temptation call
It's your heart that takes, takes the fall
(Won't you come out and play with me)

Step by step
Heart to heart
Left, right, left
We all fall down
Like toy soldiers
Bit by bit
Torn apart
We never win
But the battle wages on
For toy soldiers

It's getting hard to wake up in the morning
My head is spinning constantly
How can it be?
How could I be so blind to this addiction?
If I don't stop, the next one's gonna be me

Only emptiness remains
It replaces all, all the pain
(Won't you come out and play with me)